Ébresztő, itt a rendőrség!

2021. 04. 25., v - 09:33
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Zsákmányán szundikálva találták a monori rendőrök azt a 23 éves helyi férfit, akit hét lopással gyanúsítanak.

A járőrök 2021. április 19-én délután érkeztek egy monori házhoz. A tulajdonos azért kért rendőri segítséget, mert egy közeli bokorban egy alvó férfit vett észre, aki egy gázpalackot ölelgetett. A sziesztát megszakító rendőrök kérdéseire a férfi összefüggéstelenül válaszolt, azt sem tudta, hol van. Az egyenruhások képben voltak, az ébredező férfi korántsem volt számukra ismeretlen: korábban többször vitték már be vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Nem volt ez másként most sem, a 23 éves férfit elfogták és előállították, majd összefésülték a településen az utóbbi időszakban történt, hasonló jellegű lopásokat: kiderült, további hat, 2020 októbere óta elkövetett bűncselekménnyel gyanúsítható. A válogatósnak nem nevezhető O. József zsákmányai között kerékpár, sör, húsdaráló, benzines kanna, gázpalack, fűnyíró és néhány ezer forint szerepelt. Átmászott a kerítésen, vagy egyszerűen csak besétált a nyitott kapun. Vitte, amit talált, hisz szerinte, ami a földön van, az biztos szemét és a tulaj kidobásra szánta, neki pedig jól jött.

A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott O. Józseffel szemben hét rendbeli lopás vétségének gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.