Egy éjszaka három ingatlanba is betört

2019. 01. 10., cs - 16:18
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A veszprémi nyomozók Súron fogták el a Bakonyszentkirályon bűncselekményt elkövető győrasszonyfai férfit.

Egy bakonyszentkirályi utcában lakó ingatlantulajdonosok tettek 2018. december 23-án bejelentést a rendőrségre, hogy aznapra virradó éjszaka lakóházaikba, illetőleg az azokhoz tartozó melléképületekbe ismeretlen tettes betört, és két helyszínről szerszámgépeket, benzint, építőipari termékeket, horgászfelszerelést, illetőleg húsárut vitt el megközelítőleg százezer forint összértékben. A harmadik ingatlanban a bűncselekmény eredményeként csak rongálási kár keletkezett, mivel az ott tárolt értékekben nem jelentkezett hiány.

A veszprémi nyomozók által lefolytatott széleskörű adatgyűjtés eredményeként egy 41 éves győrasszonyfai férfi került a hatóság látókörébe, mint a bűncselekmények elkövetője. Őt 2019. január 9-én délelőtt a Komárom-Esztergom megyei Súr belterületén fogták el a rendőrök, majd előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A lakásán megtartott házkutatás keretében az egyik helyszínről elvitt sarokcsiszoló gépet is megtalálták és lefoglalták. A gyanúsított használatában lévő autó szemléje során az utastérből kámzsa, kesztyűk és betöréshez használható szerszámok kerültek elő. A 41 éves férfival szemben a nyomozó hatóság kétrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

Az ügyben továbbá egy 44 éves győri férfit orgazdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt hallgattak ki a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai, mert a rendelkezésre álló adatok szerint a betörések helyszíneiről elvitt tárgyak döntő többségét ő vásárolta meg ismerősétől, a győrasszonyfai gyanúsítottól.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.