Egy éjszaka három ingatlanba is betört

2019. 01. 10., cs - 16:18
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A veszprémi nyomozók Súron fogták el a Bakonyszentkirályon bűncselekményt elkövető győrasszonyfai férfit.

Egy bakonyszentkirályi utcában lakó ingatlantulajdonosok tettek 2018. december 23-án bejelentést a rendőrségre, hogy aznapra virradó éjszaka lakóházaikba, illetőleg az azokhoz tartozó melléképületekbe ismeretlen tettes betört, és két helyszínről szerszámgépeket, benzint, építőipari termékeket, horgászfelszerelést, illetőleg húsárut vitt el megközelítőleg százezer forint összértékben. A harmadik ingatlanban a bűncselekmény eredményeként csak rongálási kár keletkezett, mivel az ott tárolt értékekben nem jelentkezett hiány.

A veszprémi nyomozók által lefolytatott széleskörű adatgyűjtés eredményeként egy 41 éves győrasszonyfai férfi került a hatóság látókörébe, mint a bűncselekmények elkövetője. Őt 2019. január 9-én délelőtt a Komárom-Esztergom megyei Súr belterületén fogták el a rendőrök, majd előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A lakásán megtartott házkutatás keretében az egyik helyszínről elvitt sarokcsiszoló gépet is megtalálták és lefoglalták. A gyanúsított használatában lévő autó szemléje során az utastérből kámzsa, kesztyűk és betöréshez használható szerszámok kerültek elő. A 41 éves férfival szemben a nyomozó hatóság kétrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

Az ügyben továbbá egy 44 éves győri férfit orgazdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt hallgattak ki a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai, mert a rendelkezésre álló adatok szerint a betörések helyszíneiről elvitt tárgyak döntő többségét ő vásárolta meg ismerősétől, a győrasszonyfai gyanúsítottól.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ököllel ütötte a gyermeket

Súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt fogtak el a győri rendőrök egy helybéli férfit.

 

Eltűnt Bukovszki József

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a 74 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Árokba lökte a motorost

A 31-es számú főúton történt balesetben megsérült motorosnak a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli munkatársa segített.