Egy előzés miatt ütötte el

2019. 11. 21., cs - 14:34
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Közúti veszélyeztetés miatt indult büntetőeljárás egy 35 éves királyszentistváni férfi ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai alapján egy férfi 2019. október 10-én a déli órákban Veszprém felől tartott Volkswagen típusú személygépkocsijával Királyszentistván irányába, amikor haladása során a mögötte lévő Toyota típusú gépjármű az előzésébe kezdett. A sofőr azonban a forgalmi manőver befejezését többször megakadályozta oly módon, hogy járművével hirtelen gázt adott, majd lassított.

Az előzést követően mindkét autó leparkolt az út szélén, majd a Toyota vezetője kiszállt a gépkocsiból, és a másik jármű elé lépett. A Volkswagen sofőrje erre elindult, és elütötte a sértettet, aki ennek következtében a motorháztetőre esett, majd az elkövető ezután elhajtott a helyszínről. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeképp azonosították a Volkswagen vezetőjét, egy 35 éves királyszentistváni férfit, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam