Egy embercsempész és tíz illegális migráns rendőrkézen

2020. 10. 24., szo - 22:43
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök Várpalota-Inota közelében állították meg a lengyel sofőr által vezetett autót.

A Várpalotai Rendőrkapitányság járőrei a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve 2020. október 24-én 21 óra 5 perckor a 8-as számú főúton, Várpalota-Inota határában állítottak meg - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján - egy lengyel rendszámú, Citroen típusú autót, amely Veszprém felé haladt.

Az autóban a sofőrön kívül tíz, magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott. Minden utas az elsődleges adatok szerint illegálisan jutott Magyarország területére, jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az autót vezető lengyel állampolgárt, valamint az illegálisan az országban tartózkodó férfiakat a rendőrök előállították, és velük szemben az elsődleges intézkedéseket megkezdték.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset az M7-es autópályán

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset miatt időszakosan forgalomkorlátozásra kell számítani az M7-es autópályán, Székesfehérvár külterületén.