Egy hét alatt kétszer vették őrizetbe a rendőrök

2020. 06. 19., p - 07:21
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A dabasi rendőrök egy napon belül elfogták azt a 22 éves férfit, aki betört egy házba, miután néhány nappal azelőtt lopás miatt szabadságvesztésre ítélték. Azóta újra elítélték.

A gyanúsított egy hét alatt kétszer állt bíróság előtt. Meg sem kezdte letölteni első, jogerősen kiszabott 2 év szabadságvesztés büntetését, amikor - a gyanú szerint - 2020. június 15-én délelőtt Táborfalván szemet vetett egy házra. Befeszítette a körbekerített ingatlan bejárati ajtaja melletti ablakot, és bemászott. Több mint 250 ezer forint értékben pakolt össze márkás női parfümöket, karórákat, arany- és bizsuékszereket, piperetáskát, lovas kabátot, majd elmenekült.

A nyomozók a környéken végzett adatgyűjtés közben a szemközti házba is bekopogtak. Az ajtót nyitó lakó kitérő és zavaros válaszokat adott a feltett kérdésekre, ezért a rendőrök kutatást végeztek a házban, ahol a zsákmányolt holmi 110 ezer forint értékű részét megtalálták és lefoglalták.

A betöréssel gyanúsítható férfit a rendőrök másnap otthonában elfogták, majd előállították. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte és részletesen vallott tettéről, az egyik lopott ékszeren például 15.000 forintért adott túl.

A férfi ellen - őrizetbe vétele mellett - lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult egy héten belül immár másodjára büntetőeljárás a Dabasi Rendőrkapitányságon. A bíróság 2020. június 18-án meghozott jogerős döntésével a férfit jogerősen 3 év szabadságvesztésre ítélte, így az egy hét alatt összegyűjtött öt esztendőnyi rács mögötti élet kezdődhetett meg számára.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

23 millió forintot lopott a munkahelyéről

A komáromi nyomozók kihallgatták azt a 65 éves nőt, aki fél éven keresztül heti rendszerességgel lopott a munkáltatójától. A pénz egy részét a nyomozók lefoglalták az abból vásárolt termékekkel együtt.

 

Mezőgazdasági járművek a forgalomban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.