Egy ittas vezetés, két gyanúsított

2020. 10. 23., p - 11:47
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A kaposvári rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát és vádemelést javasoltak.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2020. július 23-án H. János vendégségben tartózkodott Pálmajorban barátnőjével, O. Szilviával. A délután folyamán az inkei férfi szeszes italt fogyasztott, de amikor az elfogyott, párja tudta és beleegyezésével elvitte a nő autóját, mert alkoholt szeretett volna vásárolni. A körzeti megbízottak 19 óra 50 perckor Nagybajom belterületén vonták ellenőrzés alá a sofőrt, ahol kiderült, hogy vezetői engedély nélkül, ittasan, a járművezetéstől eltiltva közlekedett.

A rendőrök az eljárás során a büntetőügyben beszerzett bizonyítékok alapján a 31 éves inkei lakost járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Mivel a 21 éves budapesti nő úgy engedte át vezetést, hogy tudott arról, a férfi a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért őt járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Kaposvári Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a nyomozás során keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Kaposvári Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mindenét elvették

A rendőrök őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását annak a három siklósi lakosnak, akik egy 80 éves nőt akaratában, mozgásában korlátoztak, és felélték a vagyonát.