Egy nap alatt két üzletből loptak

2019. 08. 24., szo - 09:06
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyöngyösi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A nyomozók azzal gyanúsítanak egy 26 éves és egy 27 éves lőrinci férfit, hogy 2019. május 9-én a gyöngyösi áruházban különböző ruhákat tettek a kosárba, majd bevitték a próbafülkébe, ahol azokról az áruvédelmi eszközt fogóval eltávolították. Távozáskor csak italokat fizettek ki, a ruházati termékeket el akarták lopni, de a kijáratnál a biztonsági őr visszatartotta őket a rendőrök kiérkezéséig. K. Balázsról és K. Attiláról kiderült, hogy aznap, elfogásukat megelőzően még az egyik hatvani üzletből is tulajdonítottak el ruhákat és szerszámot.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság a lopás bűncselekmény gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban megküldte az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.