Egy nap alatt kétszer

2020. 09. 06., v - 11:05
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tamási Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két iregszemcsei férfi ellen folytattak ittas járművezetés, járművezetés tiltott átengedése és több szabálysértés elkövetése miatt.

A tamási rendőrök először 2020. június 24-én dél körül ellenőriztek egy autót és utasait Iregszemcse külterületén. Az intézkedés során kiderült, hogy a kocsi sofőrje, egy 25 éves helyi férfi alkoholt ivott, mielőtt a volán mögé ült, sőt jogosítvánnyal sem rendelkezett. A kocsi utasa, egy 22 éves szintén helyi férfi – a sofőr unokatestvére – aki a jármű tulajdonosa, tudott arról, hogy rokona a vezetés megkezdése előtt alkoholt ivott és, hogy nincsen jogsija.

A rendőrök mindkét férfit feljelentették bűncselekmény elkövetése miatt, és a sofőrt előállították mintavételre. A járművezető, miután hazaért, rokonával együtt tovább folytatta az alkoholfogyasztást. A késő esti órákban pedig ismételten elindultak kocsikázni. A tamási rendőrök ismét elfogták őket.  

A sofőrt ittas járművezetés vétség elkövetésével gyanúsították meg. A férfi elismerte, hogy részeg volt, mikor volán mögé ült, és azt is, hogy soha nem volt vezetői engedélye, még KRESZ vizsgát sem tett.

Az autó 22 éves tulajdonosát, járművezetés tiltott átengedése vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A fiatal azzal védekezett a rendőrségen, hogy azért engedte meg unokatestvérének, hogy ittasan, jogosítvány nélkül vezessen, mert az megígérte neki, hogy nem lesz baj. Az egyenruhások a sofőrrel szemben engedély nélküli vezetés miatt is feljelentést tettek.  

A tamási rendőrök az eljárás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.