Egy nap alatt kétszer rabolt 

2018. 05. 16., sze - 11:21
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 15 éves fiút hallgattak ki gyanúsítottként és vettek bűnügyi őrizetbe a pásztói nyomozók.  

A Pásztói Rendőrkapitányságon 2018. május 15-én a délutáni órákban személyesen tett bejelentést egy férfi, miszerint a pásztói vasútállomáson ismeretlen személy megfenyegette és kirabolta. 

A rendőrök a végrehajtott azonnalos forrónyomos intézkedések eredményeképp beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 éves mátraverebélyi fiút. 

A nyomozás adatai alapján a fiatalkorú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. május 15-én 14 óra 15 perc körül a pásztói vasútállomáson egy 19 éves férfit egy késsel megfenyegetett, majd készpénze átadására szólította fel. A sértett a fenyegetés hatására a nála lévő készpénzt átadta a gyanúsítottnak, aki ezt követően elment a helyszínről. A fiatalkorú ezt követően 15 óra körül a Tar felé menetrend szerint közlekedő vonaton, majd a tari vasútállomáson a nála lévő késsel megfenyegetett egy 13 éves fiút is és készpénze átadására szólította fel, aki a követelésnek eleget tett. 

A nyomozás adatai alapján a 15 éves fiú megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy korábban, 2018. május elején - pontosabban meg nem határozható időpontban - a délutáni órákban Pásztó belterületén, ugyanezen 19 éves sértettet megfenyegette és készpénze átadására szólította fel, azonban a férfi akkor értékei átadása nélkül távozott a helyszínről. 

A rendőrök a fiatalkorút Mátraverebély belterületén a délutáni órákban elfogták, a Pásztói Rendőrkapitányság épületébe előállították és két rendbeli rablás bűntett, valamint egy rendbeli rablás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A pásztói nyomozók a 15 éves fiút bűnügyi őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen. 
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Békíteni akart, életveszélyesen megsérült

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát két szegedi férfival szemben, akik egy szórakozóhelynél verekedtek össze. Ennek során egy harmadik vendég életveszélyesen megsérült.

 

Nyílt nap Győrben

A Győri Rendőrkapitányság a rendőrség állományának utánpótlására nyílt napot szervezett a középiskolás tanulók részére.