Egy nap alatt kétszer rabolt 

2018. 05. 16., sze - 11:21
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 15 éves fiút hallgattak ki gyanúsítottként és vettek bűnügyi őrizetbe a pásztói nyomozók.  

A Pásztói Rendőrkapitányságon 2018. május 15-én a délutáni órákban személyesen tett bejelentést egy férfi, miszerint a pásztói vasútállomáson ismeretlen személy megfenyegette és kirabolta. 

A rendőrök a végrehajtott azonnalos forrónyomos intézkedések eredményeképp beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 éves mátraverebélyi fiút. 

A nyomozás adatai alapján a fiatalkorú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. május 15-én 14 óra 15 perc körül a pásztói vasútállomáson egy 19 éves férfit egy késsel megfenyegetett, majd készpénze átadására szólította fel. A sértett a fenyegetés hatására a nála lévő készpénzt átadta a gyanúsítottnak, aki ezt követően elment a helyszínről. A fiatalkorú ezt követően 15 óra körül a Tar felé menetrend szerint közlekedő vonaton, majd a tari vasútállomáson a nála lévő késsel megfenyegetett egy 13 éves fiút is és készpénze átadására szólította fel, aki a követelésnek eleget tett. 

A nyomozás adatai alapján a 15 éves fiú megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy korábban, 2018. május elején - pontosabban meg nem határozható időpontban - a délutáni órákban Pásztó belterületén, ugyanezen 19 éves sértettet megfenyegette és készpénze átadására szólította fel, azonban a férfi akkor értékei átadása nélkül távozott a helyszínről. 

A rendőrök a fiatalkorút Mátraverebély belterületén a délutáni órákban elfogták, a Pásztói Rendőrkapitányság épületébe előállították és két rendbeli rablás bűntett, valamint egy rendbeli rablás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A pásztói nyomozók a 15 éves fiút bűnügyi őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen. 
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy cseh kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Két házba is betört

A pápai rendőrök elfogtak egy 30 éves helyi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

 

Egyhangúlag elfogadták

Eger Megyei Jogú Város közgyűlése előtt számolt be az Egri Rendőrkapitányság 2017. évi tevékenységéről Kovács József r. alezredes, kapitányságvezető.

 

Gépkocsikból lopott

Két órán belül beazonosítottak és elfogtak egy 41 éves férfit a salgótarjáni rendőrök.

 

Rongálásért felelhet

Szekercével zúzta be a háza elé parkoló autó szélvédőjét egy asszony Siklóson.