Egy napon belül elfogták az idős férfi támadóját a budapesti rendőrök

2021. 04. 16., p - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint a nő úgy fellökte áldozatát, hogy az súlyosan megsérült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 33 éves nővel szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint D. Katalin 2021. április 13-án délután egy bankfiókban szóba elegyedett egy idős férfival, aki felajánlotta neki, hogy megveszi tőle régi, forgalomból kivont bankjegyeit. A közeli villamosmegállóban D. Katalin megkapta az 1000 forintot, de közben látta, hogy a férfinál több pénz van. A sértett zsebéből kivett 10.000 forintot és egy bankkártyát. Az idős sértett kiabálni kezdett, és megpróbálta visszatartani az elkövetőt, aki ellökte őt. Az esés következtében a 77 éves férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A ferencvárosi nyomozók a bejelentés után megkezdték az ismeretlen elkövető felkutatását. A lefoglalt kamerafelvételek alapján VIII. Kerületi Rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottja felismerte D. Katalint, akit lakásán 2021. április 14-én elfogtak.

A 33 éves D. Katalint IX. kerületi nyomozók rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.