Egy óra, két rablás, két elfogás

2020. 11. 09., h - 06:00
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ózdi rendőrök egy órán belül elfogták a városban, illetve Sáta településen elkövetett rablások gyanúsítottjait.

Az első esetben 2020. november 7-én a délutáni órákban tett bejelentést egy ózdi asszony a rendőrségre. A bejelentés szerint egy férfiismerőse és annak élettársa (akikről nem tudja, hogy hol laknak) megjelentek a lakásában, ahol a férfi egy karóval megfenyegette, és 30.000 forint átadására kényszerítette.

A rémült asszony – féltve a vele lévő három szintén ijedt öt éven aluli gyermekét – a pénz átadását, és az elkövetők távozását követően tette meg feljelentését.

A rendőrök azonnal megkezdték a 43 éves férfi és 36 éves élettársa felkutatását, amely egy órán belül eredménnyel is járt, továbbá az elrabolt pénzből megmaradt 26.000 forintot is lefoglalták tőlük.

A második esetben szintén 2020. november 7-én délután értesítették a rendőrséget Sáta településről, hogy egy 79 éves asszonyt a lakásában bántalmazott egy helyi férfi, majd a sértett 4000 forintját elvéve ismeretlen helyre távozott.

A rendőrök ekkor is haladéktalanul a helyszínre mentek, és fél órán belül kézre kerítették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akitől még 3000 forintot le tudtak foglalni.

A rendőrkapitányság mindkét esetben és mindhárom személlyel szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, amelynek során a gyanúsítottakat őrizetbe vette.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.