Egy órán belül

2019. 11. 09., szo - 13:56
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kiskunmajsai rendőrőrs munkatársai rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy 37 éves helyi férfit.

Rablásról érkezett bejelentés a Kiskunmajsai Rendőrőrsre 2019. november 8-án kora délután.

A rendelkezésre álló adatok szerint 14 óra körül egy ismeretlen az egyik kiskunmajsai ingatlan kapuján átmászott, majd bement a lakóházban. Ott azzal fenyegette a szobában tartózkodó 64 éves férfit és 59 éves élettársát, hogy „agyonveri” őket, ha nem maradnak csendben. A tettes a férfi pénztárcájából közel 100.000 forint készpénzt vett magához, majd távozott a helyszínről.

A rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőt. A 37 éves kiskunmajsai férfit gyanúsítottként hallgatták ki, valamint őrizetbe vették rablás bűntett és magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.