Egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt

2021. 09. 16., cs - 10:59
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A mezőtúri nyomozók őrizetbe vettek egy 27 éves férfit, akit az eltulajdonított játékkonzollal együtt talált meg a helyi rendőr.

Bejelentés érkezett a rendőségre 2021. szeptember 15-én, hogy az egyik mezőtúri családi házból ismeretlen személy eltulajdonított egy játékkonzolt. A helyszínen megjelent egy körzeti megbízott, és adatgyűjtést végzett, majd a felmerült információk alapján megkezdte a feltételezett elkövető felkutatását. Mezőtúr belterületén, az egyik parkolóban egy férfire lett figyelmes, aki éppen bement a közelben lévő fás, bokros részre. A rendőr ellenőrzés alá vonta a helyi lakost, és az egyik fa tövében megtalálta az alig egy órája bejelentett betörésből származó játékkonzolt. A 27 éves férfit előállították a Mezőtúri Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök megállapították, hogy a férfi terhére róható több, korábban elkövetett vagyon elleni bűncselekmény is, melyek során összesen négy kerékpárt tulajdonított el. A nyomozók a terhelt őrizetbe vételéről határoztak, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az eltulajdonított konzolt lefoglalták és a tulajdonosának visszaadták.

A Mezőtúri Rendőrkapitányság 2 rendbeli lopás bűntett, valamint 3 rendbeli lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.         


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész rendőrkézen

Egy okmányok nélküli, magát szerb állampolgárnak valló női sofőr akart 14 migránst Ausztriába juttatni.

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

 

Újabb elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a koszovói embercsempész

A 29 éves férfi öt illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.