Egy virágládát is feldöntött a férfi, a rendőrök elfogták

2020. 06. 04., cs - 14:37
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai garázdaság és rongálás miatt hallgattak ki gyanúsítottként egy 22 éves helyi lakost.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. június 3-án délután arról, hogy egy férfi Veszprémben egy közterületen elhelyezett virágládát feldöntött. A kiérkező járőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy az elkövető az egyik vendéglátóhely utcára kihelyezett asztalához leült, majd egy másik székre feltette a lábát. Az egyik alkalmazott felszólította, hogy vegye le a lábát, mire a férfi megragadta az asztalon lévő vázát, összetörte azt, továbbá felborított egy nagy méretű virágládát. Ezt követően a tettes távozott a helyszínről, majd egy közeli fagyizó tölcsértartó állványát csapta a földhöz. A járőrök a helyszín közelében elfogták a 22 éves helyi lakost, majd előállították, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene garázdaság vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Az intézkedés során a rendőrök megállapították továbbá, hogy a bűncselekmény elkövetése idején a férfi megszegte a részére elrendelt hatósági házi karantén szabályait, ezért vele szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész Nagylaknál

A feltartóztatott személyekkel szemben a további eljárást a román határőrizeti szerv folytatja le.

 

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.