Egyesülési és gyülekezési szabadság megsértése miatt kell felelnie

2019. 11. 21., cs - 13:55
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság két hét alatt befejezte a nyomozást.

A 2019. november 7-re bejelentett, a VI. kerület Teréz körút és az Aradi utca kereszteződéséből induló vonulásos rendezvény egyik szervezője arról értesítette a biztosításban résztvevő rendőröket, hogy a rendezvény résztvevőit egy férfi a XIII. kerületi Szent István körút és a Visegrádi utca kereszteződésében szóban inzultálja, majd egy kést is elővett.

A BRFK biztosításban résztvevő rendőrei a férfit a helyszínen elfogták, aki a nála lévő kést önként átadta a rendőröknek. Elfogását követően a 63 éves budapesti N. Pétert a rendőrök előállították és egyesülési és gyülekezési szabadság megsértése vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi az eljárás során szabadlábon védekezik.

A nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben az összes nyomozati cselekményt elvégezte és az ügy iratait az ügyészség részére megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 28 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 5 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Határsértő Vaskútnál

A magát szír állampolgárnak valló férfit a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Határsértők Katymárnál

Afgán állampolgárnak vallották magukat azok az illegális migránsok, akik Katymárnál jogellenesen akartak az országba bejutni.

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.