Egyesülési és gyülekezési szabadság megsértése miatt kell felelnie

2019. 11. 21., cs - 13:55
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság két hét alatt befejezte a nyomozást.

A 2019. november 7-re bejelentett, a VI. kerület Teréz körút és az Aradi utca kereszteződéséből induló vonulásos rendezvény egyik szervezője arról értesítette a biztosításban résztvevő rendőröket, hogy a rendezvény résztvevőit egy férfi a XIII. kerületi Szent István körút és a Visegrádi utca kereszteződésében szóban inzultálja, majd egy kést is elővett.

A BRFK biztosításban résztvevő rendőrei a férfit a helyszínen elfogták, aki a nála lévő kést önként átadta a rendőröknek. Elfogását követően a 63 éves budapesti N. Pétert a rendőrök előállították és egyesülési és gyülekezési szabadság megsértése vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi az eljárás során szabadlábon védekezik.

A nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben az összes nyomozati cselekményt elvégezte és az ügy iratait az ügyészség részére megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.

 

Falfirkák a lakótelepen

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.