El akarta ütni a rendőrt

2015. 12. 23., sze - 07:23
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A pannonhalmi járőrök elfogták a tettest.

A Győri Rendőrkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezett büntetőeljárást – őrizetbe vétele mellett – egy 33 éves győrszemerei lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2015. december 22-én 17 óra 10 perc körüli időben Győrszemere belterületén el akarta ütni az őt ellenőrizni szándékozó járőrt.

A Pannonhalmi Rendőrőrs beosztottjai a Győri úton végeztek közlekedésrendészeti ellenőrzést. Ellenőrző átengedő pontot létesítettek és a Győr felől érkező járműveket szándékoztak igazoltatni. A járőrvezető a forgalmi sáv közepén állva a kezében lévő lámpával adott jelzést egy Skoda típusú gépkocsi vezetőjének a megállásra. A közeledő sofőr lassított, majd rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva a gázra lépett és a rendőr felé kormányzott. Az intézkedő, hogy az ütközést elkerülje a kocsi elől elugrott. A jármű nagy sebességgel elhajtott Győrszemere külterülete felé. A járőrpáros a szolgálati gépkocsival az autót követte és egy erdei földúton ellenőrizték a járműben tartózkodó két férfit.

A gépkocsivezetővel szemben ittasság gyanúja merült fel, ezért a közlekedési járőrök mintavételre előállították. A rendőrök megállapították, hogy L. István, győrszemerei lakos a vezetéstől, jogerős határozattal el volt tiltva, a jármű műszaki érvényessége lejárt, valamint átírási kötelezettségének nem tett eleget, ezért ellene szabálysértési feljelentést tettek.

A Győri Rendőrkapitányság az ügy iratait a Győri Nyomozó Ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben az észt embercsempész

A rendőrök az 5603-as úton ellenőriztek egy magyar rendszámú autót, melyben kilenc illegális migráns és egy embercsempész utazott.