Elcsúsztak a nyakolajon

2021. 10. 20., sze - 06:35
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A VI. kerületi nyomozók gyanúja szerint a biztonsági őr segítségével loptak 1,6 millió forint értékű szeszes italt egy áruházból.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy terézvárosi áruház biztonsági őre 2021 szeptemberétől több alkalommal segítette három ismerősét abban, hogy italokat és szalámikat lopjanak nagy mennyiségben. Amikor a biztonsági kapu bejelzett, az őr úgy tett, mintha átvizsgálná a távozó vásárlók megpakolt táskáit, de elengedte bűntársait. A sikeren felbuzdulva a következő napokban megismételték a trükköt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói október 13-án kutatták át a feltételezett elkövetők lakásait. Összesen 42 üveg vodkát, pálinkát és más italt foglaltak le, több mint 1,6 millió forint értékben.

A rendőrök a négy gyanúsítottat lopás bűntett miatt hallgatták ki. A biztonsági őrt őrizetbe vették, a bíróság azóta bűnügyi felügyeletét rendelte el. Társai szabadlábon védekezhetnek. 

​ 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 16010/520/2013. bü. számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Fűteni már nem fog

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy 56 éves férfit, aki betört egy felújítás alatt álló házba, ahonnan elvitte a beépítésre váró gázkazánt.