Elfogás hét órán belül

2019. 08. 19., h - 17:49
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalkorú fiút, aki megtámadott Miskolcon egy nőt, és elvette az értékeit.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 15 éves monoki fiúval szemben. A rabló 2019. augusztus 18-án 17 óra után Miskolcon, a Rácz Ádám úton egy asszony vállán lévő táskáját erőszakkal letépte, minek következtében a nő elesett, és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rabló a helyszínről elszaladt. A táskában személyes iratok, mobiltelefon és több mint tízezer forint készpénz volt. A nyomozók adatgyűjtésük során megállapították az elkövető kilétét, akit hét órán belül elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói a fiatal fiút őrizetbe vették, majd az ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.