Elfogásáig mentek

2021. 09. 18., szo - 08:09
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A dabasi rendőrök azonosították és felkutatták azt a 25 éves gyáli férfit, aki a gyanú szerint betört, feltört, lopott a településen.

A rendőrségre egyre-másra érkeztek a bejelentések lopásról, az utolsó 2021. szeptember 13-án. Az akkor még ismeretlen, kezdetnek egy gyáli ipari terület egyik raktárhelységének ablakát törte be, összeszedett több tucat laptopot és egy nyomtatót, majd azt egy, a telephelyen lévő targoncára pakolta. Dolga végeztével sofőr állásba váltott, a járművel átvágott az elektromos sorompón és elment a helyszínről. Ki tudja miért, pár száz méterrel arrébb az út közepén mindent hátrahagyott.

Napokkal később egy gyáli ház előtt parkoló tehergépkocsinak esett neki, feltörte, majd a benne lévő körülbelül félmillió forint értékű szerszámgépekkel teli kocsival is útnak indult. Később a rendőrök egy gyáli kisutcában az árokba borulva találták meg a négykerekűt, a gépek egy részét elvitték.

A rendőrök egy helyi férfit hoztak összefüggésbe a lopásokkal, 2021. szeptember 15-én D. Tibort előállították. A 25 éves munkanélküli férfi vallomásában elmondta, hogy cselekménye előtt nyugtatókat vett be, amire alkoholt ivott és kábítószert is fogyasztott. Elmondása szerint, azt hitte, hogy a targoncázást, autókázást csak álmodta, a bűncselekmények elkövetésének körülményeiről, okáról igen kevés emlékképe van, szinte minden kiesett.

A rendőrök az ellopott érték túlnyomó részét megtalálták, azt azóta visszajuttatták jogos tulajdonosához. A férfivel szemben - őrizetbe vétele mellett - üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett lopás miatt nyomoz a Dabasi Rendőrkapitányság, egyben kezdeményezték a letartóztatását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.