Elfogták a budapesti gyújtogatót

2021. 05. 12., sze - 06:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A férfi mintegy 10 millió forint kárt okozott.

Egy férfi 2021. május 9-én szándékosan gyújtotta meg az aljnövényzetet Budapest XXIII. kerületében. A rendőrök a helyszín közelében azonosították, és elfogták a 37 éves K. S-t. A lakásán megtalált tárgyak alapján a férfi kapcsolatba hozható volt több korábbi tűzesettel is.

K. S. a nyomozóknak elmondta, hogy 2018 év elejétől több esetben okozott a környéken tarlótüzet, 22 esetben gyújtott fel szelektív hulladékgyűjtőket, és egyszer egy nyaralót is, mivel szereti a tűz látványát, abban gyönyörködni szokott. A férfi körülbelül 10 millió forint kárt okozott a rongálásokkal.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói K. S-t 3 rendbeli rongálás vétség és 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett rongálás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 16010/520/2013. bü. számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Fűteni már nem fog

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy 56 éves férfit, aki betört egy felújítás alatt álló házba, ahonnan elvitte a beépítésre váró gázkazánt.