Elfogták a dílert a rendőrök

2020. 06. 28., v - 06:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Társaival együtt elfogták a rendőrök azt a dílert, aki nemcsak terjesztette, hanem később már termesztette is a kábítószert.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi Bűnüldözési Osztálya és Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást négy középkorú férfival szemben.

A gyanú szerint a díler, W. Roland 2019 áprilisa óta adta tovább társainak a terítésre szánt kábítószert, amit a másik három férfi, M. Andonisz, K. János és K. Gábor továbbértékesített.

A Budapesten és Pest megyében élő férfiak közül ketten, W. Roland és M. Andonisz a kokainterjesztésen túl 2020 áprilisától kannabisz növényeket is termesztett.

A férfiakat több helyszínen, összehangolt akció keretében 2020. június 25-én fogták el a KR NNI nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével.

A kannabisz növények termesztésére átalakított vidéki ház számos helyiségében több száz tő növényi egyed gondozásához szükséges eszközöket, nagy teljesítményű ventilátorokat, szellőztető rendszereket foglaltak le a nyomozók. A szemle megkezdésekor a már learatott és lefoglalt kannabisz növényi törmelék súlya bruttó 138 kilogramm volt.

Az elfogott gyanúsítottak tartózkodási helyein megtartott kutatások során közel fél kilogramm kokaint, porciózáshoz szükséges mérlegeket és egyéb eszközöket, továbbá közel 7 millió forint készpénzt, valamint bitcoin bányász gépeket foglaltak le.

K. Gábor autójából kis tasakokban előre porciózott kábítószer tartalmú anyagok kerültek elő, amelyeket átalakított üdítős palackokba és chips-es dobozba rejtettek el.

W. Rolandot, M. Andoniszt, K. Jánost és K. Gábort elfogásukat követően előállították és kihallgatták a rendőrök. A KR NNI előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Útjukba álltak

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 39 éves belga sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.