Elfogták a margitszigeti rablókat

2018. 04. 11., sze - 08:09
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók őrizetbe vették azt a két fiút, akik két nap alatt három férfit raboltak ki.

A 18 éves budapesti T. Nikolasz és társa, egy 17 éves üllői fiú 2018. április 5-én 18 óra körül Budapest XIII. kerületében, a Margitszigeten egy férfit bántalmazott, majd egy pengével megfenyegette és a mobiltelefonját követelte. A sértett a fenyegetés hatására átadta a telefonját, majd a két fiú elmenekült. Másnap, 2018. április 6-án délután, szintén a Margitszigeten, további két férfit értékeik átadására szólították fel. Az egyik férfit bántalmazták is, majd a megszerzett mobiltelefonnal és pénzzel együtt elmenekültek a helyszínről. A sértettek a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

A nyomozók a Margitszigeten lévő térfigyelő kamerák felvételei és a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként azonosították az elkövetőket, valamint elfogatóparancsot adtak ki ellenük.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói 2018. április 9-én 14 óra 30 perckor egy erzsébetvárosi hostelben elfogták a 17 éves fiút, majd pár órával később a hostel közelében T. Nikolaszt is. A rendőrök a házkutatáskor megtalálták az elkövetők rabláskor viselt ruháit, valamint 0,3 gramm zöld kábítószergyanús anyagot is lefoglaltak.

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a két fiút – őrizetbe vételük mellett – rablás és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Igazoltatásból elfogás

Vonaton bukott le az a budapesti férfi, akit a váci rendőrök igazoltattak. Papírjaival semmi probléma nem volt, csomagjainak tartalmával annál inkább.