Elfogták a működésképtelen videokártyákkal üzletelő férfit az NNI nyomozói

2020. 08. 27., cs - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Eddig négy vevő megkárosítása jutott a rendőrség tudomására, a kár több százezer forint.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kiberbűnözés Elleni Főosztály nyomozást indított többrendbeli csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 36 éves pócsmegyeri férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint T. György egy számítástechnikai eszközöket hirdető weboldalon több alkalommal hibátlan állapotú videókártyákat kínált eladásra,  próba-, illetve visszavásárlási garanciával. A hirdetésre jelentkezőkkel telefonos egyeztetést követően személyesen találkozott, és a vételár fejében átadta részükre az árut. A vásárlók azonban a kártyák kipróbálása után észlelték, hogy azok nem működnek, továbbá a garanciát sem tudták érvényesíteni, mivel a garanciajegyekről kiderült, hogy hamisítványok. Az eladó ezt követően a megadott telefonszámon elérhetetlenné vált.

A kibernyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, majd 2020. augusztus 26-án hajnalban kutatást tartottak az otthonában, ahol számítástechnikai eszközöket foglaltak le. A férfi az előállítását követő gyanúsítotti kihallgatása során részben beismerő vallomást tett, az eljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt határsértő Szatymaznál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.