Elfogták a nyíregyházi emberölés feltételezett elkövetőjét

2016. 09. 01., cs - 15:48
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A román rendőrség Kolozsvár belvárosában elfogta az európai elfogatóparancs alapján körözött román férfit.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezte egy 54 éves román állampolgár ellen az európai elfogatóparancs kiadását, amit az illetékes bíróság 2016. szeptember 1-jén elrendelt. A magyar és a román rendőri szervek együttműködésének eredményeképpen a román rendőrség munkatársai az elfogatóparancs kiadása után egy órán belül Romániában, Kolozsvár belvárosában elfogták a körözött férfit. A gyanú szerint a román állampolgárságú férfi 2016. augusztus 31-én 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le az ott lakó házaspárra. A 40 éves asszony az őt ért lövés következtében a helyszínen életét vesztette, 46 éves férjét életveszélyes sérülésekkel kórházban ápolják. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság nemzetközi jogsegély keretében kezdeményezi a férfi kiadatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Újabb három határsértő Szegednél

Ismét jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Fürdőzés veszélyei a Tiszánál

A nyári idény elmaradhatatlan velejárója a szabad strandok látogatása, azonban ez a felüdülési lehetőség számos veszélyt rejthet magában.

 

Három határsértő Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.