Elfogták a rablás gyanúsítottját

2017. 03. 09., cs - 04:24
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vettek egy győri férfit, aki megkötözött és kirabolt egy 65 éves helyi nőt.

A rendőrségre 2016. december 21-én 20 óra 30 perckor érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlen elkövető megkötözött és kirabolt egy 65 éves győri nőt. A kiérkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy lakása emeletén dolgozott, amikor a szobában hirtelen megjelent egy maszkot viselő férfi. Az ismeretlen, kezében egy fegyverrel vagy annak utánzatával arra kényszerítette a sértettet, hogy feküdjön le az ágyra, majd megkötözte a kezeit. Ezután ráparancsolt a nőre, hogy a házban található páncélszekrényt nyissa ki. Miután a sértett a felszólításnak nem tett eleget, a tettes a széfet elvitte a lakásból, amelyet a rendőrök a ház kertjében később megtaláltak.

A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatást követően beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. Gusztáv 52 éves győri lakost. A férfit - a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával - 2017. március 8-án a reggeli órákban elfogták, és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon M. Gusztávot rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként kihallgatták.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy fiatal pár az elkövető

A 22 éves férfinak és 18 éves élettársának közel tucatnyi lopásért kell felelnie. A kecskeméti rendőrök a tegnapi napon elfogták és őrizetbe vették a duó mindkét tagját.