Elfogták a rablót

2019. 11. 15., p - 07:46
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A dunakeszi rendőrök őrizetbe vettek egy 25 éves férfit, aki a gyanú szerint kirabolt egy idős férfit Fóton.

A nyomozás adatai szerint a 25 éves Sz. László 2019. november 2-án 23 óra 30 körül Fóton, a Tátra utcában található családi házba bement, és a hálószobában található cserépkályha tűzteréből kivette a sértett által ott tárolt fémdobozt a benne található több millió forint készpénzzel, külföldi valutával, arany ékszerrel és takarékkönyvvel együtt. A sértett a férfit cselekménye közben megzavarta, erre a támadó meglökte őt, aki ennek következtében a földre esett, majd a rabló a dobozzal elmenekült a helyszínről. Ezt követően Sz. László néhány perc elteltével visszatért a helyszínre, azonban ekkor a 75 éves sértett egy zseblámpával fejen ütötte, amire az elkövető távozott. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.  

Az esetről történt bejelentést követően a dunakeszi rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.

Sz. Lászlót a rendőrök 2019. november 14-én 13 óra 50 perckor fóti otthonában elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol a vele szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt pozitív értéket mutatott. A férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A férfinél tartott kutatás során a nyomozók megtalálták a bűncselekményből származó készpénz egy részét, az arany ékszereket és a takarékjegyet, valamint kábítószergyanús növényi törmeléket és kábítószer fogyasztáshoz szükséges eszközöket is, amiket lefoglaltak.

Ellene az eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság rablás bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.