Elfogták a rendőrök

2020. 05. 17., v - 09:09
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Templomi perselyt ürített ki az a férfi, akit a ceglédi rendőrök azonosítottak.

Nem fohászkodni tért be a jászkarajenői templomba 2020. május 10-én délelőtt a 26 éves helyi férfi, sokkal inkább a hívők adományára fájt a foga. A szentélyben földre helyezett, fából készült perselyt egy téglával ripityára törte, majd kimarkolt belőle több ezer forintot.

A keresztény erkölcsi tanítás szerinti hét főbűn közé tartozó fösvénységről minden bizonnyal nem tanult, kapzsisága a sekrestye felé vitte, ahonnan egy 15 ezer forintot érő távirányítót emelt el. További kutakodását a hirtelen megjelenő plébános zavarta meg. A férfi magyarázkodásba kezdett, hogy kezet mosni tért be a szent helyre, majd sarkon fordult és a begyűjtött zsákmánnyal elfutott. Később kiderült, nem a higiénia vezérelte istenházába.

A rendőrségre 2020. május 12-én érkezett bejelentés a lopásról, az egyenruhások pedig már másnap előállították a tolvajt, aki kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését, vallomást nem tett. A lakásán végzett kutatáskor előkerült a sekrestyéből származó távirányító, valamint három mobiltelefon, amelyek feltehetően bűncselekményekből származnak.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfivel szemben lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük őket

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.