Elfogták a rendőrök a buszsofőrt fenyegető férfit

2020. 04. 02., cs - 12:41
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A csepeli rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint letépte a buszon lévő kordonszalagot és egy csavarhúzóval fenyegette a sofőrt.

Egy férfi 2020. március 31-én este felszállt a 138-as buszra, ahol kiabálva fenyegette a kezében lévő csavarhúzóval az utasokat, majd a buszsofőrt. A férfi letépte a – koronavírus miatti fertőzésveszély elkerülése érdekében – kifeszített kordonszalagot, majd a vezetőfülke plexiüvegét ütötte, rugdosta.

A buszvezető eközben értesítette a csepeli rendőröket, akik a Szent Imre téri végállomásnál elfogták a 48 éves budapesti V. Kornélt. A buszon senki sem sérült meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói V. Kornélt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt már eljárást folytatnak a csepeli és a józsefvárosi nyomozók, továbbá a II. kerületi rendőrök garázdaság miatt.

A csepeli nyomozók V. Kornélt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.