Elfogták a rendőrök a garázdákat

2020. 02. 19., sze - 10:00
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Gyorsan elfogták az egyenruhások azokat a férfiakat, aki vasárnap hajnalban törtek-zúztak Baja belvárosában.

A gyanú szerint 2020. február 16-án hajnali 2 óra körül többen egy szórakozóhelyről a belváros felé sétáltak. A közeli utcában mindenféle ok nélkül több padot elmozdítottak a helyéről, illetve azokat fel is borították. A hangoskodók az útjukba eső utcai kukákat is felborogatták, majd a templom előtti köztéri padok közül kettő támláját eltörték. A Kossuth Lajos utca és Tóth Kálmán utca kereszteződésében a társaság egyik tagja egy üresen álló üzlethelyiség ablakát törte be.

 

A rendőrséghez tett bejelentést követően azonnal megkezdődött az adatgyűjtés és az elkövetők beazonosítása, melynek eredményeként az esettel összefüggésben vasárnap kora délutánig négy főt állítottak elő a bajai rendőrök. Közülük két személyt – egy 19 éves dunafalvi és egy 23 éves szeremlei lakost – gyanúsítottként, míg társaikat tanúként hallgatták ki a nyomozók. Egyiküktől lefoglaltak egy mobiltelefonnal készített felvételt, amin látszik a bűncselekmény.

 

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottak ügyében a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja a nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.