Ellopott egy járó motorú autót Józsefvárosban - elfogták a rendőrök

2020. 12. 25., p - 06:45
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A VIII. kerületi járőrök kevesebb mint 15 perc alatt megtalálták az ellopott autót, és elfogták a villamossíneken menekülő elkövetőt.

Egy férfi 2020. december 21-én 6 óra 10 perc körül Budapest VIII. kerületében, a Kálvária téren leparkolt, de nem állította le az autót. Pár perc múlva valaki beült a járműbe, és elhajtott.

A sértett egy közeli benzinkúton kért segítséget, ahol rögtön hívták a rendőrséget. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központ ügyeletese haladéktalanul tájékoztatta a kollégákat. A VIII. kerületi járőrök a József körúton észrevették a keresett autót, amivel az elkövető a villamossíneken hajtott. A férfi a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére sem állt meg, ezért a rendőrök erősítést kértek. A gyors intézkedésnek és reagálásnak köszönhetően a bejelentéstől számított kevesebb mint 15 perc alatt a Teréz körúton megállították, és elfogták az elkövetőt.

A józsefvárosi rendőrök a 32 éves román állampolgárt előállították a kerületi rendőrkapitányságra, és lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Tettét nem tudta mással magyarázni, elmondása szerint csak egy hirtelen ötlet volt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam