Először loptak, azután raboltak

2020. 01. 12., v - 04:29
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók néhány órán belül elfogták annak a párosnak az egyik tagját, akik egy sajószentpéteri idős férfit loptak meg, majd raboltak ki. Társát még keresik a rendőrök.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás vétség és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy sajószentpéteri, 30 éves nővel és 40 éves bátyjával szemben.

A nő 2020. január 1-jén szólította meg Sajószentpéteren a hazafelé gyalogló 83 éves sértettet, akivel egymást csak felületesen ismerték. Rövid beszélgetés után együtt mentek a férfi lakására, majd rövid idő múlva a nő a bátyját és még egy hozzátartozóját is áthívta.

Ekkor a nő és testvére pénzt kértek kölcsön a házigazdától, amit meg is kaptak, de ezzel nem elégedtek meg, hanem még további több 10 000 forintot és egy órát is elloptak tőle, majd eltávoztak.

Az elkövetők 2020. január 9-én ismét megjelentek a sértettnél és újabb összeget kértek kölcsön, aki a kérést megtagadta, ezért őt bántalmazták, majd csaknem 100.000 forintot vettek el tőle erőszakkal.

Az idős férfi csak másnap tett feljelentést, amelyet követően a rendőrök néhány órán belül azonosították a két elkövetőt, akik közül a nőt elfogták és őrizetbe vették, míg társát jelenleg is keresik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hét határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya közelében

A hét külföldi közül ketten szomáliai, öten pedig iraki állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállítják őket.