Előzetesben a bántalmazó

2014. 02. 02., v - 12:59
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 24 éves B. Vilmos budapesti lakos ellen.

A IX. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjaitól kért segítséget 2014. január 31-én 11 óra 45 perc körüli időben a Budapest IX., Üllői út és Thaly Kálmán út kereszteződésében egy férfi, mert szemtanúja volt, amint egy férfi egy nőt bántalmazott az Üllői út és Viola utca kereszteződésében. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol egy sérült fiatal nőt találtak, aki elmondta, hogy percekkel korábban egy ismeretlen férfi előzetes szóváltás nélkül megtámadta és ököllel többször arcon ütötte, majd elmenekült. A körzeti megbízottak a sértettet beültették a rendőrautóba, majd elindultak a Mester utca irányába, ahol a nő egy sétáló férfiben felismerte az őt bántalmazó férfit. A rendőröket meglátva B. Vilmos futni kezdett, de 500 méter menekülés után a rendőrök elfogták, majd a IX. kerületi Rendőrkapitányságra előállították. A rendelkezésre álló adatok szerint B. Vilmos megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy a fenti bűncselekmény elkövetését megelőzően két órával a Budapest IX., Mester utcában a földre lökött egy nőt, majd többször megrúgta. A nő súlyos sérülést szenvedett.

Az illetékes bíróság 2014. február 2-án elrendelte B. Vilmos előzetes letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben az észt embercsempész

A rendőrök az 5603-as úton ellenőriztek egy magyar rendszámú autót, melyben kilenc illegális migráns és egy embercsempész utazott.