Előzött, indokolatlanul fékezett, majd ütközött a 32 éves sofőr

2020. 03. 05., cs - 14:34
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy budapesti férfi balesetet okozott a 71-es számú főúton indokolatlan fékezésével, a balatonfüredi rendőrök közúti veszélyeztetés miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Balatonfüred határában, a 71-es számú főút négysávos szakaszán közlekedett autójával egy 32 éves budapesti férfi 2020. március 4-én 7 óra 40 perc körül. Haladása során utolért egy gépkocsit, és sávot váltva mellé ért. Ezután a mellette közlekedő jármű vezetőjére dudált és intett, mire a másik autós is visszajelzett neki. A fővárosi sofőr elkerülte a mellette haladót, visszasorolt elé és váratlanul fékezésre kényszerítette. A vétlen járművezető már nem tudta elkerülni a balesetet, ezért összeütköztek. Személyi sérülés nem történt az ütközés során, a gépkocsikban anyagi kár keletkezett.

A balesetet okozó budapesti férfit a helyszínre érkező járőrök elfogták, előállították, és vezetői engedélyének elvétele mellett gyanúsítottként kihallgatták. Ellene közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

baleset

baleset helyszíne


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.

 

Meglovasította a buszt

A dunaújvárosi rendőrök pár órán belül elfogták a buszt jogtalanul használót.

 

220 felett fogták el a rendőrök

Egy motoros a megengedett legnagyobb sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főút Veszprém megyei szakaszán.