Elvitte egy körre barátja autóját

2020. 12. 14., h - 08:26
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Amíg aludt a nála lakó barátja, elemelte a slusszkulcsát, és elhajtott autójával a 17 éves kecskeméti fiú.

A kecskeméti járőrök 2020. február 7-én hajnalban a Mária körúton állítottak meg egy autót. A sofőr, egy helyi 17 éves fiú nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Az eljárás során az is kiderült, hogy a fiatal a nála lakó - és éppen alvó - barátjának autóját vitte el, de a tulajdonos erről nem tudott. A sértett a rendőri intézkedést követően tudta meg, hogy a gyanúsított elemelte slusszkulcsát, és autóját elvitte egy körre.

A 17 éves fiúval szemben engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt, valamint jármű önkényes elvétele bűncselekmény miatt indult eljárás.

 

A jelenleg szabadlábon védekező fiatal ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.