Embercsempész és illegális migránsok rendőrkézen

2020. 11. 25., sze - 17:38
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A devecseri rendőrök 6 személyt fogtak el a 8-as számú főúton.

A Devecseri Rendőrőrs munkatársai a Csongrád–Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzése alapján 2020. november 25-én, 17 óra 5 perckor a 8-as számú főúton, Devecser határában állítottak meg egy szerb rendszámú autót, amit egy 31 éves szerb férfi vezetett.

A járműben – ami Ausztria felé haladt – a sofőrön kívül 3 férfi és 2 nő utazott, ők jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A járművezetőt, valamint az utasokat a rendőrök előállították, és velük szemben az elsődleges intézkedéseket megkezdték.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A gépjármű sofőrjével szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

elfogás

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam