Embercsempészeket fogtak el a rendőrök a 8-as számú főúton

2020. 04. 30., cs - 11:23
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Ajkai Rendőrkapitányság járőrei 2019. október 10-én délelőtt egy gyanús Peugeot típusú autóra lettek figyelmesek a 8-as számú főúton, Tüskevár belterületén. A rendőrök utána mentek, és a szolgálati gépkocsi megkülönböztető hang- és fényjelzésével a jármű sofőrjét megállásra szólították fel. A vezető ekkor egy földútra hajtva megpróbált elmenekülni a járőrök elől, azonban nem sokkal később a Peugeot defektet kapott és megállt. A sofőr, továbbá az autóban tartózkodó négy utas az út melletti fás-bokros területre futott. A rendőrök nyomkövető kutyákkal terepkutatást végeztek, és nem sokkal később az erdősáv szélén megtalálták az autó utasait, négy török állampolgárságú férfit, akik illegálisan jutottak Magyarország területére.

A további adatgyűjtés eredményeként a rendőrök megállapították, hogy a Peugeot vezetőjét egy társa is segítette egy Fiat típusú gépkocsival. Az elkövetőket, egy 41 éves és egy 47 éves bajai férfit, néhány óra múlva a rendőrök a 8-as számú főúton, Herend külterületén fogták el.

A négy külföldi személyt és a két sofőrt előállították. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek a négy török férfi ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A nyomozók a két bajai lakost – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás során a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megállapították azt is, hogy a két elkövető a bűncselekményhez használt gépkocsikra más jármű hatósági jelzését szerelte fel, ezért ellenük egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt is folyt nyomozás.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálát várták és közben meglopták

A belvárosi nyomozók elfogták azt a házaspárt, akik miközben rokonuk kórházban volt, magukhoz vették az idős asszony bankkártyáját, és arról több mint négymillió forintot költöttek.

 

Három szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.