Embercsempészeket fogtak el a rendőrök a 8-as számú főúton

2020. 04. 30., cs - 11:23
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Ajkai Rendőrkapitányság járőrei 2019. október 10-én délelőtt egy gyanús Peugeot típusú autóra lettek figyelmesek a 8-as számú főúton, Tüskevár belterületén. A rendőrök utána mentek, és a szolgálati gépkocsi megkülönböztető hang- és fényjelzésével a jármű sofőrjét megállásra szólították fel. A vezető ekkor egy földútra hajtva megpróbált elmenekülni a járőrök elől, azonban nem sokkal később a Peugeot defektet kapott és megállt. A sofőr, továbbá az autóban tartózkodó négy utas az út melletti fás-bokros területre futott. A rendőrök nyomkövető kutyákkal terepkutatást végeztek, és nem sokkal később az erdősáv szélén megtalálták az autó utasait, négy török állampolgárságú férfit, akik illegálisan jutottak Magyarország területére.

A további adatgyűjtés eredményeként a rendőrök megállapították, hogy a Peugeot vezetőjét egy társa is segítette egy Fiat típusú gépkocsival. Az elkövetőket, egy 41 éves és egy 47 éves bajai férfit, néhány óra múlva a rendőrök a 8-as számú főúton, Herend külterületén fogták el.

A négy külföldi személyt és a két sofőrt előállították. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek a négy török férfi ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A nyomozók a két bajai lakost – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás során a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megállapították azt is, hogy a két elkövető a bűncselekményhez használt gépkocsikra más jármű hatósági jelzését szerelte fel, ezért ellenük egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt is folyt nyomozás.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök keresik a headset tolvajt

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításához, aki az egyik telefonszaküzletből ellopott egy Huawei típusú fülhallgatót.

 

Rabolt, néhány perc alatt elfogták a rendőrök

Orosházán, egy üzletből akart elvinni kozmetikai termékeket, hajvágógépet egy férfi. A biztonsági őr megpróbálta feltartóztatni őt, dulakodtak, ennek ellenére sikerült elmenekülnie a helyszínről. A rendőrök néhány perc alatt elfogták és őrizetbe vették a rablással gyanúsítható férfit.