Embercsempészt és bangladesi migránsokat fogtak Nyírtura térségében

2019. 07. 14., v - 19:12
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az illegális migránsokat idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Kemecsei Rendőrőrsének járőrei 2019. július 14-én délután a 4-es számú főúton, Nyírtura térségében ellenőrzés alá vontak egy szlovák honosságú személygépkocsival közlekedő 27 éves szlovák állampolgárságú férfit. A jármű öt utasa, akik az eddigi adatok szerint bangladesi állampolgárok, okmányokkal nem rendelkeztek és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták igazolni. A rendőrök az illegális migránsokat idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították. A gépkocsivezetővel szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészés Röszkén

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy magyar férfi ellen, aki egy koszovói állampolgárt próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.