Emberölés kísérlet Dejtáron

2018. 11. 16., p - 10:10
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A 21 éves férfi és fiatalkorú társa ismerősére gyújtotta rá a családi házat.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet, közveszélyokozás bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 21 éves K. Ignác ellen, valamint emberölés bűntett kísérlet és közveszélyokozás bűntett megalapozott gyanúja miatt 16 éves társa ellen.

A nyomozás adatai alapján K. Ignác 2017. augusztus 7-én az éjszakai órákban dejtári ismerőse családi házának udvarán található melléképületet meggyújtotta, melynek tetőszerkezete leégett, és az abban tárolt eszközök használhatatlanná váltak.  

A megalapozott gyanú szerint a 21 éves férfi és fiatalkorú társa ezt követően 2017. augusztus 12-én ugyanezen családi ház bejárati ajtaja előtt különböző éghető anyagokat halmozott fel, majd azokat – illetve az ajtó melletti bejárati ablakot – égésgyorsító anyaggal leöntötte és meggyújtotta. Az ingatlanban tartózkodó nő és három kiskorú gyermek a tüzet észlelve egy másik ablakon menekült ki a lángok elől. A nyomozás során beszerzett szakértői vélemény alapján a családi házban lévő személyek élete és testi épsége közvetlen veszélyben volt, és a tűz – amennyiben azt nem oltják el – a tetőszerkezeten keresztül a szomszédos épületekre is átterjedhetett volna.

K. Ignácot a rendőrök az esetet követően 2017. szeptember 5-én, fiatalkorú társát pedig a napokban elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalkorút a nyomozók őrizetbe vették, melyet követően az illetékes bíróság elrendelte letartóztatását. K. Ignác más, vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt jogerős szabadságvesztését tölti.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig egy másodpercen múlott

Ismét egy simontornyai vasúti átjáróban levő térfigyelő kamera rögzítette azt a jogsértést, mely kis híján tragédiával végződött.

 

26 telefont lopott másfél hét alatt – elfogták a rendőrök

Az V. kerületi rendőrök a feltételezett elkövető bőröndjében nagy mennyiségű pénzt, okmányokat, és mobiltelefonokat találtak; azokat a gyanú szerint korábban a marokkói származású férfi lopta el belvárosi szórakozóhelyek vendégeitől.