Emberölés kísérlet Dejtáron

2018. 11. 16., p - 10:10
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A 21 éves férfi és fiatalkorú társa ismerősére gyújtotta rá a családi házat.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet, közveszélyokozás bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 21 éves K. Ignác ellen, valamint emberölés bűntett kísérlet és közveszélyokozás bűntett megalapozott gyanúja miatt 16 éves társa ellen.

A nyomozás adatai alapján K. Ignác 2017. augusztus 7-én az éjszakai órákban dejtári ismerőse családi házának udvarán található melléképületet meggyújtotta, melynek tetőszerkezete leégett, és az abban tárolt eszközök használhatatlanná váltak.  

A megalapozott gyanú szerint a 21 éves férfi és fiatalkorú társa ezt követően 2017. augusztus 12-én ugyanezen családi ház bejárati ajtaja előtt különböző éghető anyagokat halmozott fel, majd azokat – illetve az ajtó melletti bejárati ablakot – égésgyorsító anyaggal leöntötte és meggyújtotta. Az ingatlanban tartózkodó nő és három kiskorú gyermek a tüzet észlelve egy másik ablakon menekült ki a lángok elől. A nyomozás során beszerzett szakértői vélemény alapján a családi házban lévő személyek élete és testi épsége közvetlen veszélyben volt, és a tűz – amennyiben azt nem oltják el – a tetőszerkezeten keresztül a szomszédos épületekre is átterjedhetett volna.

K. Ignácot a rendőrök az esetet követően 2017. szeptember 5-én, fiatalkorú társát pedig a napokban elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalkorút a nyomozók őrizetbe vették, melyet követően az illetékes bíróság elrendelte letartóztatását. K. Ignác más, vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt jogerős szabadságvesztését tölti.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rongálás miatt keressük

A kiskunhalasi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének megtalálása érdekében.

 

Baleset az M1-es autópályán

A főváros felé vezető oldalon, Mány térségében a rendőrök teljes szélességében lezárták az autópályát.