Emberölés kísérlete lehet a vád

2020. 06. 02., k - 07:55
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei nyomozók befejezték a vizsgálatot annak tiszakécskei nőnek az ügyében, aki a gyanú szerint rágyújtotta a házat lakótársaira: volt élettársára és a férfi jelenlegi párjára.

Egy 43 éves tiszakécskei nő sétált be a helyi rendőrőrsre 2019. szeptember 15-én hajnalban, és azt állította, hogy felgyújtotta a fele részben tulajdonát képező házát. Az egyenruhások azonnal a helyszínre siettek, ahol azonban ekkor már csak a kiégett házat találták. Az abban tartózkodó 39 éves férfi és a 29 éves nő felébredt a tűzre, ezért ki tudtak menekülni az ingatlanból, így csak a szerencsén múlott, hogy senki sem sérült meg.

A nyomozás adatai szerint az asszony több tárgyat meggyújtva, szándékosan okozta a tüzet úgy, hogy tudta, lakótársai – volt élettársa és az ő jelenlegi párja – az egyik szobában alszanak. 

A nyomozók emberölés bűntett kísérletével gyanúsítják megalapozottan a gyújtogatót, akit őrizetbe is vettek. A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték. Az iratok a napokban adták át a főügyészségnek vádemelési javaslattal.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.