Emberölés kísérlete lehet a vád

2020. 06. 02., k - 07:55
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei nyomozók befejezték a vizsgálatot annak tiszakécskei nőnek az ügyében, aki a gyanú szerint rágyújtotta a házat lakótársaira: volt élettársára és a férfi jelenlegi párjára.

Egy 43 éves tiszakécskei nő sétált be a helyi rendőrőrsre 2019. szeptember 15-én hajnalban, és azt állította, hogy felgyújtotta a fele részben tulajdonát képező házát. Az egyenruhások azonnal a helyszínre siettek, ahol azonban ekkor már csak a kiégett házat találták. Az abban tartózkodó 39 éves férfi és a 29 éves nő felébredt a tűzre, ezért ki tudtak menekülni az ingatlanból, így csak a szerencsén múlott, hogy senki sem sérült meg.

A nyomozás adatai szerint az asszony több tárgyat meggyújtva, szándékosan okozta a tüzet úgy, hogy tudta, lakótársai – volt élettársa és az ő jelenlegi párja – az egyik szobában alszanak. 

A nyomozók emberölés bűntett kísérletével gyanúsítják megalapozottan a gyújtogatót, akit őrizetbe is vettek. A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték. Az iratok a napokban adták át a főügyészségnek vádemelési javaslattal.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

A járda nem a kerékpárosoké!

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át.

 

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Kopasz Árpád nyugállományú rendőr dandártábornok.

 

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfiak őrizetben

A békéscsabai rendőrök Békésen elfogtak két férfit, miután egyikük egy szatyorban közel fél kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket adott át a másiknak. Órákkal később a békési rendőrök egy harmadik férfit is előállítottak, aki a gyanú szerint vásárolt a párostól, majd az anyagot továbbértékesítette.