Engedély nélkül tartott magánál lőszereket

2019. 03. 22., p - 05:27
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 54 éves szandai lakost vettek őrizetbe a balassagyarmati nyomozók.

A megyei és a balassagyarmati nyomozók előzetes bűnügyi információi alapján adat merült fel arra, hogy egy férfi szandai lakásán és az ingatlan melléképületeiben engedély nélkül tart lőfegyvert és lőszereket.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2019. március 20-án a férfit lakóhelyén elfogta, az ingatlanban tartott kutatás során a balassagyarmati nyomozók több, különböző kaliberű lőszert és lőfegyvereket találtak meg és foglaltak le. A rendőrök megállapították továbbá, hogy a gyanúsított a lőszerek tartásához szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkezik.

Az 54 éves szandai férfit a Terrorelhárítási Központ munkatársai a rendőrkapitányság épületébe előállították, melyet követően a nyomozók lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A rendőrök a napokban előterjesztést tesznek az 54 éves szandai lakos letartóztatására. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Több nőt is inzultált

A csepeli rendőrök elfogták azt a férfit, aki öt nővel szemben is szeméremsértő módon viselkedett.

 

Körözött Peugeot Makón

A rendőrök a szlovén hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le Makó belterületén.