Engedély nélkül tartotta otthonában a lőszereket

2021. 01. 14., cs - 09:18
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az 53 éves férfi szügyi családi házában lőszereket, lőfegyvernek látszó tárgyakat, kardokat és szablyákat találtak meg és foglaltak le a balassagyarmati rendőrök.  

A balassagyarmati rendőrök 2021. január 13-án az egyik szügyi családi házban tartottak kutatást, amelynek során 216 darab lőszert, különböző lőszermaradványokat és lőfegyvernek látszó tárgyakat, továbbá kardokat, szablyákat találtak meg és foglaltak le. Az ingatlan 53 éves tulajdonosa a lőfegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkezett.

A rendőrök a férfit a Balassagyarmati Rendőrkapitányság épületébe előállították és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság tagjai szakértők bevonásával folytatják a büntetőeljárást, és vizsgálják, hogy a férfi cselekményével a kulturális javakkal visszaélés bűntettét megvalósította-e.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A piros hiába tilos?!

A miskolci rendőröknek három órán belül nyolc olyan esetben kellett intézkedniük, amikor a járművezetők a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére is továbbhaladtak.

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Bódult lehetett a sofőr

A szekszárdi járőrök az úton bizonytalanul haladó autós ellenőrzéskor kábítószergyanús anyagot is találtak. A 20 éves velencei férfit előállították.