Építőanyagot loptak egy tápi ingatlanról

2019. 08. 14., sze - 15:49
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A pannonhalmi rendőrök elfogták a gyanúsítottakat, akik más bűncselekmények elkövetését is beismerték.

Bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy 2019. augusztus 9-én 17 óra 30 perc és 2019. augusztus 10-én 9 óra közötti időben egy tápi bekerítetlen ingatlan területéről ismeretlenek különböző építőanyagokat tulajdonítottak el.

A helyszínen a pannonhalmi járőrök megállapították, hogy egy régi termelőszövetkezeti épület áll felújítás alatt, innen loptak el több zsák cementet, áthidaló gerendákat, ereszcsatornákat.

A rendőrök beazonosították, majd három napon belül elfogták a lopással alaposan gyanúsítható két tápszentmiklósi lakost, akik a gyanúsítotti kihallgatásukon beismerték, hogy ők vitték el a tápi ingatlanról az építőanyagokat.

A 31 éves férfi és a 17 éves fiú további bűncselekmények elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható, többek között villanyoszlopokat, építési anyagokat és szénabálákat loptak el Táp, Écs és Pannonhalma területéről. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a nyomozók különféle építőanyagokat valamint egy gáz- és riasztófegyvert is lefoglaltak.

A Kisbéri Rendőrkapitányság nyomozóinak segítségével sikerült azonosítani az ellopott tárgyakat megvásárló orgazdát, egy 31 éves bársonyosi lakost, a nála tartott kutatások során az egyenruhások több, bűncselekményekből származó építőanyagot foglaltak le. 

A további eljárást a Pannonhalmi Rendőrőrs nyomozói folytatják le.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.