Erkélyjelenetből gyanúsítás

2020. 09. 22., k - 08:49
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A szentendrei rendőrök elfogták azt a 40 éves férfit, aki több lövést adott le airsoft fegyverével egy budakalászi ház balkonjáról.

A maglódi férfi egy baráti összejövetelen vett részt Budakalászon 2020. szeptember 19-én. Néhány ital legurítása után előkerült a fegyver, amelynek működéséről - volt katonaként nosztalgiázva - vendéglátója 11 éves kisfiának tartott bemutatót. Először az út túloldalán lévő ingatlan postaládájára záporoztatta a műanyag lövedékeket. Az ötszáz lőszert tartalmazó tár közel felét kilőtte, majd egy utcán parkoló autóra eresztett egy hármas sorozatot. A szélvédő találatot jelző reccsenése vetett véget szórakozásának.

A kocsi tulajdonosa másnap reggel szembesült az utcán heverő több tucat műanyag lövedék, valamint autója betört szélvédőjének látványával. Napi teendői elvégzése után, délután értesítette a rendőrséget.

A nyomozók a helyszínen szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek és tanúkat hallgattak ki, majd előállították a maglódi vendéget. Kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint csak szórakozásból adta le a több száz célzott lövést, arra pedig gondosan ügyelt, hogy senkit ne sebesítsen meg. Tettét azóta megbánta és vállalta a kár megtérítését.

A 40 éves férfivel szemben a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Élet a reptéren

Amikor utoljára, még tavaly ősszel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jártunk, szinte teljesen kihalt volt.

 

Csúcsban kerekeznek

A magyar tenger nyugati szegletében, Keszthelyen és Hévízen is felkészültek a rendőrök a nyári idegenforgalmi csúcsszezonra.

 

Ittas járművezetés, baleset, baleset

Mezőkövesd közelében vezetett ittasan egy férfi, aki az út melletti árokba hajtott, majd az ennek következtében kialakult forgalmi torlódás során egy másik figyelmetlen sofőr is balesetet okozott.