Erkélyjelenetből gyanúsítás

2020. 09. 22., k - 08:49
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A szentendrei rendőrök elfogták azt a 40 éves férfit, aki több lövést adott le airsoft fegyverével egy budakalászi ház balkonjáról.

A maglódi férfi egy baráti összejövetelen vett részt Budakalászon 2020. szeptember 19-én. Néhány ital legurítása után előkerült a fegyver, amelynek működéséről - volt katonaként nosztalgiázva - vendéglátója 11 éves kisfiának tartott bemutatót. Először az út túloldalán lévő ingatlan postaládájára záporoztatta a műanyag lövedékeket. Az ötszáz lőszert tartalmazó tár közel felét kilőtte, majd egy utcán parkoló autóra eresztett egy hármas sorozatot. A szélvédő találatot jelző reccsenése vetett véget szórakozásának.

A kocsi tulajdonosa másnap reggel szembesült az utcán heverő több tucat műanyag lövedék, valamint autója betört szélvédőjének látványával. Napi teendői elvégzése után, délután értesítette a rendőrséget.

A nyomozók a helyszínen szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek és tanúkat hallgattak ki, majd előállították a maglódi vendéget. Kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint csak szórakozásból adta le a több száz célzott lövést, arra pedig gondosan ügyelt, hogy senkit ne sebesítsen meg. Tettét azóta megbánta és vállalta a kár megtérítését.

A 40 éves férfivel szemben a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egyenruhás mikulások

Környén a gyalogos-átkelőhelyeknél rendőrök kedveskedtek ajándékokkal a közlekedésben résztvevőknek.