Érvénytelen, vagy már felhasznált fesztiváljegyeket adott el

2019. 06. 20., cs - 10:21
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték annak a sorozatcsalónak az ügyét, aki hamis belépőjegyeket adott el 74 fesztiválozónak, amellyel közel 3,5 millió forintot csalt ki tőlük.

A 26 éves tárnoki J. Máté 2017 januárjától Magyarországon megrendezett nyári fesztiválokra olyan jegyeket árult, amelyek érvénytelenek, vagy már korábban felhasznált jegyek voltak. A férfi, kilétének leplezése érdekében több esetben más személyek igazolvány adatait felhasználva ejtette tévedésbe a fesztiválozókat. J. Máté 74 személynek adott el hamis jegyeket, amellyel közel 3,5 millió forintos kárt okozott a sértetteknek.

A férfit 2017. szeptember 27-én Budapest XII. kerületében, az utcán felismerte az egyik sértett, aki értesítette a rendőröket. A nyomozók J. Mátét elfogták, és 74 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadják az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben

Nyilvános helyen, egy kisvárdai élelmiszer-áruházban szidalmazta a hivatása miatt.

 

Taxival vitte a migránsokat

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőrizték a magyar férfit a kora reggeli órákban, aki autójában négy külföldit szállított.

 

Elfogva

A mosonmagyaróvári járőrök 12 migránst tartóztattak fel és egy azeri embercsempészt fogtak el.