Falban kialakított rejtekhely a kamerákkal felszerelt házban

2018. 04. 26., cs - 09:45
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békés megyében elfogtak a rendőrök egy korábban hét év hat hónap szabadságvesztésre ítélt férfit. Büntetése letöltését önként nem kezdte meg, egy lakatlannak álcázott mezőkovácsházi házban rejtőzködött.

Hét év hat hónap szabadságvesztésre ítélt férfit fogtak el a rendőrök 2018. április 26-án, 6 óra körül Mezőkovácsházán. A 41 éves K. Csabát korábban testi sértés, személyi szabadság megsértése és lopás bűncselekmények miatt ítélte el a bíróság, a büntetése letöltését azonban a kijelölt időpontban nem kezdte meg. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya olyan információkhoz jutott, hogy egy lakatlannak álcázott házban rejtőzködik. Az épület ablakain a redőnyök mindig le voltak húzva és a házon több kamera is volt. A nyomozók és a főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei körülvették a házat, majd miután a férfi a felszólításukra nem jött ki, alaposan átkutatták az épület minden helyiségét. Egy falban kialakított rejtekhelyen találtak rá a férfira, aki el akart menekülni. A rejtekhelyről kiinduló átjárón át a szomszédos épület felé próbálta elhagyni a házat. A rendőrök elfogták és Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

A házon és a redőny mögött lévő kamerák képeit K. Csaba bent, egy monitoron figyelte. A háztartási gépeket és a biztonsági berendezést úgy működtette, hogy a mérőórát megkerülve csatlakozott rá az elektromos hálózatra. Ezért a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt újabb büntetőeljárást indít ellene. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pest MRFK – 2019

Az előző évben elvégzett, és az idei esztendőre kitűzött rendőri feladatokról tartott számvetést Pest megye rendőrfőkapitánya.