Falfirkák városszerte

2019. 07. 22., h - 14:47
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi rendőrök három személyt gyanúsítanak azzal, hogy a város különböző pontjain legalább 51 graffitit készítettek.

Több bejelentés is érkezett 2018 tavaszán a rendőrségre, hogy ismeretlen személy épületek nyílászáróit, illetve falfelületeit összefirkálta. A Szekszárdi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az ügy vizsgálata során beszerzett bizonyítékok elemzését követően a nyomozók azonosították az egyik elkövetőt, egy 19 éves Szekszárdon élő férfit. Megállapították továbbá, hogy a fiatal számos alkalommal ment a rongálások helyszínére ismerőseivel, egy 35 éves szekszárdi, valamint egy 18 éves mórágyi férfival, akik néhányszor részt is vettek a rongálásokban. 

A szekszárdi rendőrök mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki rongálás vétség elkövetése miatt. A 19 éves elkövetőnek 49 rendbeli rongálás vétség elkövetése miatt kell felelnie, ő jellemzően közintézményeket rongált meg az általa készített graffitikkel. 18 éves és 35 éves társai pedig legalább egy alkalommal készítettek falfirkát.

kép

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb határsértők Kelebiánál

​​​​​​​Ezúttal is vonatra felkapaszkodva próbáltak meg bejutni az országba. A rendőrök feltartóztatták őket.