Fegyvert fogott egy kerékpárosra – a nyomozók elfogták a férfit

2020. 07. 24., p - 11:01
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A XIII. kerületi rendőrök fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Budapest XIII. kerületében 2020. július 22-én reggel egy parkolóból kihajtott egy autós a Váci útra, majd amikor egy kerékpárúton közlekedő biciklis mellé ért fegyvert fogott rá. Az eset során senki sem sérült meg; a férfi elhajtott a belváros irányába. A sértett azonnal értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt.

A 26 éves budapesti O. Kristófot pár órával később XX. kerületi lakásán a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói fogták el. A rendőrök a férfi autójában megtalálták a bűncselekmény elkövetésénél használt gáz- és riasztófegyvert.

A nyomozók a férfit előállították a XIII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. O. Kristóf beismerte a bűncselekmény elkövetését; tettét azzal indokolta, hogy csak viccnek szánta.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járőrmotorok szemléje Győrben

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.