Fegyvert rántott, hogy akaratát érvényesítse

2021. 11. 09., k - 14:16
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Gáz-riasztó fegyverrel fenyegetőzött, majd lövöldözni kezdett egy 19 éves kiskőrösi férfi, akit a rendőrök másfél órával később elfogtak.

Italozni ment egy 19 éves férfi Páhi egyik kocsmájába tegnap este. Mikor már eleget ivott, megjelent a sörözőben ismerőse, akivel korábban nézeteltérése volt. A fiatal odament az újonnan érkezőhöz és kérte, hogy menjen ki vele a kocsma elé beszélgetni, de a férfi többszöri kérés ellenére sem mozdult. Ekkor a kérlelő agresszívvá vált, majd elővett egy gáz-riasztó pisztolyt a nadrágjából, és rászegezte ismerősére. Időközben megjelent testvére, aki arra próbálta ösztönözni, hogy tegye le a fegyvert, és menjenek inkább haza. A családtag unszolására beszálltak az autóba, azonban ahelyett, hogy békésen távoztak volna, a garázda fiatal fogta a fegyverét, és a lehúzott ablakon lövöldözni kezdett a levegőbe.

A rendőrök a garázdát másfél órával később elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. A kiskőrösi férfi beismerő vallomást tett, a helyi rendőrkaptányság nyomozói felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt folytatnak eljárást vele szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.

 

Mire jó a korcsolya?

A sporteszközzel négy tárolóhelyiséget tört fel egy férfi; a kőbányai rendőrök másnap elfogták.