Feladta magát

2018. 09. 24., h - 13:07
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A fentanillal összefüggésben keresett férfi önként jelentkezett a rendőrségen.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) kábítószer birtoklása bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 32 éves nő 2018 első félévében ismeretlen helyen postai küldeményként saját nevére Kínából megrendelt bruttó 506,5 gramm fehér port. A küldeményről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai megállapították, hogy az kábítószergyanús anyagot tartalmazhat, ezért feljelentéssel átadták azt az RRI-nek.

Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a küldemény fentanil származékot tartalmaz, amely kábítószernek minősül. A rendőrség a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeképpen megállapította, hogy a bűncselekménnyel a nő mellett egy 24 éves férfi is összefüggésbe hozható.

A 32 éves nőt a rendőrök 2018. szeptember 22-én elfogták, majd új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az asszony vallomást tett, a nyomozás során szabadlábon védekezik. Az RRI ügyeletén 2018. szeptember 24-én délben a 24 éves férfi önként jelentkezett, elszámoltatása folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.