Feladta magát

2018. 09. 24., h - 13:07
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A fentanillal összefüggésben keresett férfi önként jelentkezett a rendőrségen.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) kábítószer birtoklása bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 32 éves nő 2018 első félévében ismeretlen helyen postai küldeményként saját nevére Kínából megrendelt bruttó 506,5 gramm fehér port. A küldeményről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai megállapították, hogy az kábítószergyanús anyagot tartalmazhat, ezért feljelentéssel átadták azt az RRI-nek.

Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a küldemény fentanil származékot tartalmaz, amely kábítószernek minősül. A rendőrség a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeképpen megállapította, hogy a bűncselekménnyel a nő mellett egy 24 éves férfi is összefüggésbe hozható.

A 32 éves nőt a rendőrök 2018. szeptember 22-én elfogták, majd új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az asszony vallomást tett, a nyomozás során szabadlábon védekezik. Az RRI ügyeletén 2018. szeptember 24-én délben a 24 éves férfi önként jelentkezett, elszámoltatása folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam