Felderítés több felvonásban

2020. 06. 18., cs - 07:12
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy drogügylet lebonyolítása közbeni rajtaütés vezette egy újabb kereskedőhöz a dabasi nyomozókat.

Egy Ócsán közlekedő autót intettek le a rendőrök 2020. június 10-én 17 óra 30 perckor. Mielőtt megállt volna, egy barna zacskó repült ki az anyósülés felőli ablakon. A rendőrök már gyanították, nem egy egyszerű közúti igazoltatásról lesz szó.

A gépkocsiban 14 darab, zöld növényi származékot rejtő pakettet és egy őrlőt találtak. A sofőr magáénak mondta a lefoglalt cuccot, utasáról pedig kiderült, a fővárosból érkezett anyagért. Öt csomagot vett 15 ezer forintért, a rendőri közbelépés előtt azt repítette ki az ablakon. Az autót vezető, 26 éves helyi férfi ellen - azóta elrendelt letartóztatása mellett - kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

A kérdést, hogy a gyanúsított honnan szerezte be a továbbértékesített cuccot egy héttel később válaszolhatták meg a dabasi nyomozók. 2020. június 17-én hajnalra kiderítették, hogy egy 22 éves férfitől, aki többeket is kiszolgált kábítószergyanús anyaggal az utóbbi időben. Elfogásakor lakásán közel fél kilogramm eladásra szánt növényi származékot lefoglaltak.

A Dabasi Rendőrkapitányságon L. Tamás ellen - őrizetbe vétele mellett - kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, egyben kezdeményezikk letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

23 millió forintot lopott a munkahelyéről

A komáromi nyomozók kihallgatták azt a 65 éves nőt, aki fél éven keresztül heti rendszerességgel lopott a munkáltatójától. A pénz egy részét a nyomozók lefoglalták az abból vásárolt termékekkel együtt.

 

Mezőgazdasági járművek a forgalomban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.